February 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


AIDCNews -30/10/17-PAS Selangor membidas kenyataan Ahli Majlis Pimpinan Wanita PKR, Juwairiya Zulkifli yang mempertikai penggunaan gambar ADUN PAS pada sampul borang Skim Peduli Sihat program Kerajaan Negeri Selangor.

ADUN PAS Sabak, Sallehen Mukhyi berkata PAS juga sebahagian daripada Kerajaan Negeri Selangor, justeru wakil rakyat parti Islam itu berhak menggunakan gambar mereka pada mana-mana risalah program kerajaan negeri.

Menurut Sallehen yang juga Pesuruhjaya PAS Selangor, amalan penggunaan gambar untuk program kerajaan negeri sudah lama dipraktikkan sejak pembentukan Pakatan Rakyat (PR) lagi.

“Persoalannya meletak gambar pada satu kesalahan ke? Meletak gambar untuk program kerajaan negeri bagi seorang ADUN itu satu standard yang semua orang boleh terima. Ini bukan amalan baru, sudah lama. Meletak gambar pada program kerajaan negeri.

“Cuba baca apa yang ditampal pada gambar itu. Memang jelas dinyatakan bahawa iu memang program kerajaan negeri. Bukan program saya. Sebagai seorang ADUN kita menyampaikan program kerajaan negeri, kita letak gambar disitu. Itu amalan biasa yang berlaku. ADUN PKR sebelum ini ramai buat program. Apakah ADUN ini bukan sebahagian daripada kerajaan?,” katanya ketika dihubungi Antarapos.

Beliau berkata demikian ketika menjawab tohmahan Ahli Majlis Pimpinan Wanita PKR, Juwairiya Zulkifli yang menuduh Sallehen sengaja mengelirukan rakyat apabila meletakkan gambarnya berserta lambang partinya pada sampul borang Skim Peduli Sihat.

Ujar Juwairiya, tindakan ADUN PAS itu tidak profesional dan meminta agar Sallehen tidak mencampuradukkan urusan parti dengan program kerajaan negeri.

Mengulas perkara itu, Sallehen berkata beliau dengan jelas mempromosi skim tersebut adalah program kerajaan negeri dan tidak sesekali membayangkan kepada rakyat, bahawa ia program PAS.

“Kita beritahu sendiri bahawa program itu kerajaan negeri bukan kita. Kita beritahu pada masyarakat. Tidak pernah kita kata itu program PAS. Tidak ada.

“Tiada masalah isu gambar. Melainkan kalau kita kata atas nama jawatan politik. Gambar itu bukan isu bagi seorang ADUN dalam program kerajaan negeri,” katanya.

Ujar Sallehen, jika benar tindakkannya adalah satu kesalahan, beliau menuntut agar polisi atau dasar membabitkan penggunaan gambar serta logo parti diselaraskan semula membabitkan semua pihak.

“Sekarang ini tidak ada satu polisi atau arahan yang jelas. Amalan-amalan itu kita sudah biasa guna sebelum ini. Yang realitinya bahawa PAS masih ada kerajaan negeri Selangor. Dia nak nafikan macam mana pun realitinya memang PAS memang ada dalam kerajaan negeri,” ujarnya.Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: