January 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) menolak dakwaan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa kelewatan pendaftaran Pakatan Harapan disebabkan jabatan itu tidak memaklumkan lebih awal syarat yang perlu dipatuhi.

Sebaliknya, Ketua Pengarahnya, Surayati Ibrahim berkata permohonan pendaftaran gabungan itu masih diteliti secara menyeluruh susulan terdapat masalah pemilihan DAP sebelum ini dan terbaharu PPBM.

“Kita memang meneliti semua keadaan aspek secara menyeluruh sebelum meluluskan apa jua pertubuhan terutamanya parti politik, jadi dakwaan itu adalah tidak tepat.

“Parti politik mempunyai sokongan daripada rakyat, jadi kita kena pastikan apa yang mereka ingin perjuang menepati Perlembagaan Persekutuan,” katanya di Melaka hari ini.

Sebelum ini, pengerusi gabungan itu, Dr Mahathir dilaporkan berkata RoS tidak memaklumkan lebih awal kepada partinya mengenai syarat yang perlu dipatuhi sehingga menyebabkan kelewatan pendaftaran yang mungkin memberi kesan kepada pakatan pembangkang itu dalam PRU-14.

Pada Isnin, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Zahid Hamidi berkata beliau tidak campur tangan dalam urusan RoS untuk meluluskan atau menolak pendaftaran Pakatan Harapan.

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the “Biographical Info” field in the user admin panel.Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: