January 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


PAS sebenarnya sudah lama memerhati tindak-tanduk ADUN Anak Bukit, Datuk Amiruddin Hamzah dan menjangkakan beliau akan keluar parti, kata Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Dr Mahfodz Mohamed.

Tapi katanya, tidak menjangkakan pula Amiruddin akan lompat masuk Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang diterajui bekas perdana penderi Tun Dr Mahathir Mohamad, bukannya Parti Amanah Negara (PAN) yang diterajui Mohamad Sabu.

“Kita memang dah jangka dia (Amiruddin) nak keluar parti. Sebab tindak-tanduk dia dah harum manis (hijau di luar, oren di dalam) sudah lama.

“Cuma tidak tahu dia nak ke mana. Biasanya ahli PAS akan pergi (sertai) Amanah tetapi tiba-tiba dia masuk Bersatu (PPBM),” katanya.

Mahfodz juga menjangkakan akan ada pengikut Amiruddin yang akan bertindak sama keluar parti dalam masa terdekat.

“Saya jangka lepas dia ini akan diikuti satu dua orang lagi di Kedah khususnya. Kita pun sedang memerhati tindak tanduk mereka yang tidak bersama dengan PAS tetapi bersama dengan parti-parti lain dalam Pakatan Harapan.

“Saya sendiri tidak terkejut sekiranya ada lagi selepas ini oleh mereka oleh ahli PAS yang menang melalui PAS, melalui pekerja-pekerja PAS,” katanya.

Baru-baru ini, Amiruddin mengumumkan keluar parti PAS dan menyertai PPBM. Beliau memberi alasan keputusannya itu kerana PAS enggan bekerjasama dengan Pakatan Harapan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) untuk menjatuhkan Barisan Nasional (BN).

Pakatan Harapan kini mempunyai sembilan wakil rakyat dalam DUN Kedah, manakala PAS memiliki tujuh ADUN dan selebihnya, 20 wakil rakyat BN. –Utaranews.com

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the “Biographical Info” field in the user admin panel.Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: