January 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Nampak gayanya, kesombongan dan kelantangan puak pejuang Islam Liberal di Malaysia sejak kebelakangan semakin bertambah ekstrem ekoran sokongan dari pihak – pihak yang tertentu.

Nak pulak dikalangan puak Pakatan Haprak tu yang secara terbuka cuba mencabar kedudukan dan kesucian Islam yang menjadi sebahagian daripada Perlembagaan Negara pada ketika ini.

Perkara tersebut boleh dilihat dengan jelas apabila ada dikalangan pemimpin Pakatan Haprak tu juga turut memperlekehkan hukum Islam dan menghina institusi Islam secara terbuka.

Contohnya, baru – baru ini ADUN DAPigs Mentakab sanggup bergaduh dengan MB Pahang hanya semata – mata kerana dia tidak dapat menerima hukum kifarah yang ditetapkan dalam Islam.

ADUN DAPigs Mentakab yang berbangsa Melayu itu seolah – olah cuba mempersendakan hukum Allah dengan menafikan dakwaan banjir berlaku di Pulau Pinang bukan kerana pesta arak.

Mungkin dek kerana keghairahan seperti itulah yang membuatkan puak pejuang Islam Liberal seperti Si Siti Kasim tu berani tampil ke hadapan dan mengkritik Islam secara terang – terangan.

Ekoran tindakan lantangnya yang sering mempersenda dan mempertikaikan isi kandungan Al Quran serta Al Hadis membuatkan sahabat kepada Siti Kasim, Asiah Jalil dihadapkan ke Mahkamah Syariah Pahang.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan semalam, Si Asiah berkata hari ini Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) telah menyerbunya di rumah untuk menahannya terhadap dua kesalahan berkaitan dengan menghina Islam.

“Bersama waran geledah untuk menangkap saya. Saya disyaki melakukan jenayah syariah di bawah seksyen 11 dan 12 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah 2013 kerana :-1) menghina atau menyebabkan dipandang hina Agama Islam 2) mempersendakan ayat Al-Quran atau Hadith,” katanya dalam Facebook.

Walau bagaimanapun, Asiah mendakwa pihak penguatkuasa JAIP itu tidak berjaya menangkapnya kerana dia mempertikaikan berkenaan prosedur waran tangkap yang dikemukakan.

Mungkin Si Asiah tu boleh bangga kerana dia tidak ditahan oleh pihak JAIP. Tetapi dia tetap juga akan dihadapkan ke mahkamah. Dan sekiranya dia terlepas juga dari sebarang tindakan undang – undang, belum tentu dia akan terlepas dari hukuman Allah S.W.T!!!
Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: