January 21, 2018
You can use WP menu builder to build menusKOTA BHARU: Seorang remaja ditemui lemas di sebuah kolam dalam satu kejadian di Pusat Tahfiz Asmaa Al Ikhlas, Pulau Raja di sini petang tadi.

Remaja berkenaan sebelum itu terjun ke kolam berkenaan untuk menarik sebuah bot ke tebing.

Dalam kejadian sekitar jam 1.20 petang itu,  Mohamad Bazli Seriumi, 16, bersama lima rakannya yang lain ingin menarik bot yang menjadi kegunaan warga sekolah terbabit ke tebing.

Rakan mangsa, Muhammad Anas Mohamed, 13, berkata sebelum kejadian beliau bersama empat lagi rakan yang lain berada di dalam bot sambil ditemani seorang guru mereka, Abdul Rahman Zaidi, 21, yang berada di dalam air dan sedang menolak bot ke tebing.

“Bazli tiba lewat dan mahu ikut serta menaiki bot yang berada 50 meter dari tebing kolam.

“Tanpa membuang masa dia terus terjun ke dalam kolam dan saya sangkakan dia bergurau apabila melihat tangannya terkapai-kapai dan tenggelam timbul kerana dia pandai berenang,” katanya.

Anas berkata apabila kelibat mangsa tidak kelihatan, guru terbabit terus berenang ke lokasi mangsa tenggelam dan kira-kira lima minit mencari di kawasan sekitar, mangsa akhirnya ditemui dalam keadaan sudah tidak bernyawa.

Mangsa juga baharu mendaftar di pusat tahfiz itu pada September lalu dan sudah menghafaz empat juzuk al-Quran.

Jenazah mangsa dibawa ke Hospital Tumpat dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bunut Payong, Kota Bharu.Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: