February 22, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Keputusan Pakatan yang dikuasai DAPigs mencalonkan, Tun Mahathir sebagai PM dan Wan Azizah selaku Timbalan Perdana Menteri sebelum ini seolah – olah tidak disenangi oleh Azmin Ali.

Timbalan Presiden PKR itu ketika ditemui media sebaliknya menyifatkan keputusan itu hanyalah cadangan dan bukannya merupakan keputusan rasmi gabungan parti-parti pembangkang itu.

“Ianya bukan keputusan tetapi hanya cadangan antara lima pemimpin teratas Pakatan Harapan.

“PKR akan terus berbincang kerana ini merupakan satu keputusan yang besar untuk meletakkan seseorang sebagai calon Perdana Menteri,” katanya.

Kenyataan itu dibuat berikutan cadangan Pakatan menamakan Tun Mahathir dan Wan Azizah sebagai Perdana Menteri dan Timbalan Menteri sekiranya memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14.

Persetujuan itu dicapai selepas cadangan untuk menamakan kedua-dua individu itu dikemukakan semasa pemukiman gabungan pembangkang itu yang dibuat pada 1 dan 2 Disember lalu.

Malah, beberapa pemimpin pembangkang lain mengesahkan bahawa cadangan tersebut dibangkitkan semasa permukiman berkenaan namun ia perlu mendapatkan restu daripada Ketua Umumnya.

Dari satu sudut, kenyataan yang dibuat oleh Si Azmin Ali itu seolah – olah satu bantahan terbuka dan membuktikan yang dia tidak berpuas hati dengan pencalonan kedua – dua pemimpin tersebut.

Bagi sesetengah pihak, sekiranya cadangan itu dibantah oleh Azmin, ianya bykan satu perkara yang menghairakan sebab selama ini memang Si Menteri Besar Selangor tu mendambakan jawatan pemimpin Nombor Satu Negara tu!!!
Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: