February 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Ketika Pakatan Harapan baru umumkan Tun Dr Mahathir sebagai bakal PM, PPBM Langkawi yang dia merupakan Ketua Penaja bergolak dengan desas desus skandal hubungan janda dan suami orang dan pecah amanah wang parti.

Pergolakkan ini berkait rapat dengan pentaksubnya sendiri di Langkawi iaitu Bendahari Penaja PPBM Langkawi, Puan Nurshaffila Fauzi.

Sejak mula PPBM Langkawi di tubuh, akaun Bahagian yang menerima sumbangan dari Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya tidak disediakan langsung oleh Bendahari. Exco Bahagian mula timbulkan isu ini dalam mesyuarat exco pada November 8hb baru-baru ini.

Ketika itu, mesyuarat dipengerusikan oleh Timbalan Ketua Bahagian, Shukor Bahari. Sejak Bahagian Langkawi ditubuhkan, Mahathir selaku Ketua Bahagian Penaja yang merangkap Pengerusi PPBM Malaysia, tidak pernah ambil peduli untuk pengerusikan mesyuarat dan hanya serahkan bulat-bulat kepada Shukor.

Mahathir tidak ambil kisah Bahagian Langkawi hingga menurut sumber, Armada Langkawi
ada memberitahu Dato Mukhriz bahawa PPBM tidak boleh tanding kerana jentera tidak tersusun. Ianya akan memalukan Mahathir untuk tanding di Langkawi.

Sumber sama memberitahu Mukhriz memberitahu ayahnya tidak akan bertanding di Langkawi. Maka agak melucukan mendengar penganalisa politik telur suku masak, Wan Ji dari IDEAS mengatakan Mahathir akan tanding di Langkawi:

‘Mahathir the best man to take on Najib in GE14’
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/12/06/mahathir-the-best-man-to-take-on-najib-in-ge14/

Kononnya gandingan si tua 92 tahun dan isteri mangsanya yang dipenjarakan akan menarik penyokong masing-masing untuk mengalahkan UMNO.

Kalau diikut cakap penganalisa politik suku masak ini, boleh telongkop Mahathir bertanding dan nak jaga kawasan Langkawi.

Menurut kisahnya, sebaik Bendaharai siap dan serahkan akaun pada exco pada November 28hb, dia telah serahkan sekali surat perletakkan jawatan.

Shukor Timbalan Ketua Bahagian terus sedia saja perletakkan jawatan tanpa laporan penyata akaun itu dibincang di mesyuarat exco dan Bendahri hadhir untuk jelaskan sebarang pertanyaan. Ahli exco tidak berpuashati dengan penyata akaun yang disiapkan cara tangkap muat.

Malah mereka mula rasai  Nurshaffila dan Shukor telah melakukan pecah amanah. Nurshaffila bekerja di jeti Langkawi yang terima bot dari Satun Thailand tetapi dia dilihat agak mewah gaya hidup janda dua kali bercerai beranak dua untuk pekerjaannya.

Seorang pemimpin PPBM Kedah dan bekas Setiausaha Politik Mukhriz, Dato Azimi Daim ketika menyandang jawatan MB Kedah yang dilihat sering datang untuk melawat Langkawi.

Azimi dijangka tanding di Kulim Bandar Baharu dan ada ura-ura dia bakal jadi MB Kedah sebelum Dato Amiruddin Hamzah meninggalkan PAS untuk sertai PPBM:

http://www.kedahnews.com/2017/02/azimi-daim-dijangka-calon-ppbm-parlimen.html

http://www.kedahnews.com/2017/02/azimi-daim-dijangka-bakal-calon-mb-kedah.html 

Tetapi prospek Azimi untuk menang belum meyakinkan:

http://utaranews.com/2017/07/hanya-3000-orang-saja-datang-ke-rumah-terbuka-ppbm-di-kulim.html/ 

Azimi datang ke Langkawi bukan untuk meihat prospek tanding di Langkawi. Ketika itu Akramsyah Sanusi pun ada cita-cita tetapi akhirnya melupakan hasrat kerana tiada sokongan ak.

Telah jadi buah mulut bahawa Azimi sering menyambil untuk bertemu Nurshaffila hingga timbul ibit rasa cinta. Kini sudah kedengaran desas desus Nurshaffila sendiri sudah sedia menjadi isteri ke dua Azimi.

Eloklah, jika benar. Bina masjid kedua. Buat Nurshaffila masjid ke tiga yang dia cuba bina. Cuma mana-mana isteri pertama tak mungkin mahu berkongsi kasih.

Namun, hubungan ini menambahkan curiga exco PPBM bahawa Nurshaffila telah “terpakai” duit parti untuk selalu bermadu kasih secara sembunyi-sembunyi di Alor Setar dan lain-lain tempat rahsia.

Ketika pergolakkan ini, Mahathir terus lena dan ini satu lagi strategi untuk tutup kenyanyukkannya dengan menuduh Dato Mat Bashah pula yang lena.

Dia langsung tidak ambil kisah masalah ini hingga keadaan dah jadi parah. Mungkin ad akebnaran maklumat sumber bahawa dia tidak minat nak tanding di Langkawi.

Baru-baru ni pada November 17, Mahathir melawat Resort Tok Senik ala kampong yang dipunyai Tan Sri Abu “Juling” Sahid an satu tempat yang dia sering tidor bila di Langkawi.

Diatur untuk Mahathr bertemu ahli PPBM tetapi ….

 ………. 25 orang saja yang datang untuk sembang-sembang santai!

Trend berkurangan orang untuk datang ke ceramah Mahathir telah melarat dari Alor Setar ke Langkawi. Itu yang akhirnya Mahathir terpaksa pura-pura sakit untuk batalkan rancangan untuk bercakap di Pendang dan Ipoh.

Jika ini berterusan, penganalisa telor suku masak akan terkejut melihat mahathir kecundang. Mereka dalam penafian bahawa imej Mahathir telah buruk dengan pelagai hipokrasi, korupsi dan aksi mencuri Mahathir.

Entahlah kenapa pentaksub masih tidak nampak ahaw dia adalah Ketua Perompak dan banyak tanah di Langkawi dirompak dia oleh kroni dan proksi dari orang-orang kampong.Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: