February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menus


AIDCNews -18/12/17 –Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamad Azmin Ali dilihat mempertaruhkan akidahnya sebagai muslim semata-mata untuk memancing undi di kalangan masyarakat Kristian di negeri itu.

Dalam sambutan Krimas peringkat Negeri Selangor, Azmin menggunakan petikan Bible (Matthew, Chapter 80, versus 21-22) untuk menjustifikasikan ucapannya itu.

Petikan yang dibacakan Azmin antara lain seperti berikut :

And God will not judge you…..
Do not condemn others……
And God will not condemn you….
Forgives others……
And God will forgive you…..
Again, Peter came to jesus and asked..

Berdasarkan ucapan itu, pegawai Tugas-Tugas Khas Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin Malaysia (PMSP), Shafik Abdullah bertanyakan adakah akidah Azmin masih lagi Islam apabila dia berkata Jesus adalah Tuhan?

Pertanyaan Shafik dalam Twitter itu dijawab The Islamic Ummah yang menegaskan akidah seseorang Muslim itu tergelincir daripada Islam apabila menganggap Jesus adalah Tuhan.

“Sudah tentu tidak, menerima Isa (AS) / Isa sebagai Allah atau sebahagian daripada triniti (Tuhan Tiga) akan membawa kamu keluar dari Islam, sebagai umat Islam kita mengasihi Isa sebagai Nabi, seperti yang kita lakukan dengan semua Nabi yang lain, tetapi untuk menjadikannya Tuhan ia adalah kufur .. “katanya.

Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: