February 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Tan Sri Lim Ah Lek hari ini mendedahkan bahawa Datuk Seri Liow Tiong Lai akan terus kekal menjadi Ahli Parlimen Bentong dalam Pilihan Raya Umum (PRU) yang akan datang. 

Malah Tan Sri Lim Ah Lek juga yakin bahawa MCA akan menang dengan majoriti yang lebih besar lagi berbanding kejayaan yang telah dikecapi sewaktu Pilihan Raya Umum ke 13 yang lepas. 

Sudah semestinya, ramai pembaca yang mahu tahu bagaimana pemimpin veteran MCA ini boleh membuat kesimpulan yang sedemikian. Memetik kata – kata bekas Timbalan Presiden MCA it:

“I have a strong feeling that the Barisan Nasional (BN) will be able to win in Bentong yet again and this time with an even bigger majority.

“Liow has been doing well for the people of Bentong and the voters in Bentong are loyal to politicians who serve them. I have a strong feeling that the Barisan Nasional (BN) will be able to win in Bentong yet again and this time with an even bigger majority,” he said.

Diatas adalah petikan temuramah Tan Sri Lim Ah Lek bersama sebuah portal berita online. Apa yang ingin ditekankan di sini adalah beberapa fakta penting yang diberitahu Tan Sri Lim Ah Lek.

Pertama sekali, Datuk Seri Liow Tiong Lai telah menjadi Ahli Parlimen Bentong sejak Tahun 1999 sudah berkhidmat dengan baik, khususnya untuk seluruh masyarakat yang berada di Bentong.

Sebagai seorang pemimpin yang sudah berkhidmat hampir 10 tahun, Tan Sri Lim Ah Lek yakin bahawa masyarakat Bentong juga akan menunjukkan kesetiaan mereka kepada Datuk Seri Liow Tiong Lai. 

Dari satu sudut, memang tidak ada lagi alasan mengapa masyarakat Bentong tidak mahu Datuk Seri Liow Tiong Lai kekal sebagai Ahli Parlimen mereka. Terutama dikalangan masyarakat Cina.

Sebenarnya seluruh lapisan masyarakat di Bentong sangat bertuah kerana mempunyai seorang wakil rakyat yang bukan sahaja merupakan Presiden MCA, malah seorang Menteri Kabinet.

Dengan dua jawatan ini, Datuk Seri Liow Tiong Lai merupakan seorang “influencer” yang mempunyai kuasa yang sangat besar sekaligus dengan mudah boleh membangunkan Bentong.

Soalnya, adakah masyarakat di Bentong masih mahu menukar kepimpinan yang telah diterajui oleh Datuk Seri Liow ini dengan mengundi pembangkang dalam PRU yang akan datang?

Harapanny, rakyat di Bentong dapat berfikir panjang sebelum membuat pilihan. Jangan mereka menerima nasib malang seperti rakyat di Raub yang memilih DAPigs dan Temerloh yang memilih PAS.

Walaupun kedua – dua wakil rakyat itu orang Melayu, tapi belum tentu lagi diorang mampu menjaga kebajikan rakyat secara menyeluruh selepas dah jadi Ahli Parlimen. Sebab sehingga ke hari ini, kedua – dua Ahli Parlimen tu pun dah tak nampak batang hidungnya!!!
Source link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: