February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menusPETALING JAYA: Pengadil kebangsaan, Suhaimi Mat Hassan dinobatkan sebagai Pengadil Terbaik 2017 pada Majlis Makan Malam Pengadil Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang berlangsung di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya di sini, malam tadi.

Pengadil berusia 41 tahun dari Kelantan itu menyifatkan segala usaha dan penat lelahnya selama berbakti dalam dunia bola sepak sebagai pengadil berbaloi.

Beliau berkata, pengiktirafan tersebut membakar semangatnya untuk lebih berusaha bagi meningkatkan mutu pengadilan, seterusnya berharap ia akan menyumbang kepada usaha FAM dalam mengangkat martabat bola sepak negara.

“Ini adalah hari terbaik dan bersejarah dalam hidup saya dan saya sama sekali tidak menyangka dipilih sebagai Pengadil Terbaik 2017. Saya bersyukur kerana usaha saya selama ini dan sepanjang 2017 akhirnya membuahkan hasil.

“Saya akan terus berusaha untuk meningkatkan lagi mutu pengadilan serta belajar kerana proses pembelajaran dalam bidang pengadilan tidak akan berakhir. Saya berazam untuk terus menunjukkan prestasi terbaik,” katanya di sini, hari ini.

Dalam pada itu, pengadil dari Perak, Mohamad Faizudin Ismail dipilih sebagai Pengadil Lelaki Berpotensi 2017 sementara anugerah Pengadil Wanita Berpotensi 2017 dimenangi Nurul Ain Izzaty Zainal dari Negeri Sembilan.

Majlis makan malam itu adalah bagi meraikan warga pengadil FAM melibatkan pengadil, penilai pengadil serta bekas pengadil, penilai pengadil dan pemimpin pengadil.

— BERNAMASource link

admin

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: