February 19, 2018
You can use WP menu builder to build menus


LAPORAN Ketua Audit 2010 menyatakan bahawa projek NFC gagal mencapai objektif yang ditetapkan kerajaan kerana beberapa faktor, antaranya kegagalan pihak berkaitan menyediakan rumah penyembelihan dan jalan masuk ke kawasan ladang.  RM 250 juta itu untuk membela lembu dan yang berkaitan dengannya saja.

“Pihak berkaitan” yang dimaksudkan bukan syarikat NFC pun.

Walaupun begitu, memandangkan RM250 juta ini adalah pinjaman, NFC masih perlu membayar balik beserta dengan faedah yang dikenakan walaupun kegagalan projek itu bukan daripada pihak mereka. Tapi kerana projek tak jalan akibat kegagalan pihak satu lagi, syarikat itu membeli hartanah dalam bentuk kondominium untuk tujuan pelaburan bagi membayar semua kos yang disebutkan di atas.

NFC tak perlu beli kondo untuk membayar balik pinjaman kalau semua pihak yang terlibat dalam projek itu, menjalankan tugas masing-masing seperti dalam perjanjian 2006.

Itu yang sebenarnya.

Dapat kat Pakatan, dia kata salah guna pinjaman, projek gagal sebab syarikat gagal, lembu duduk dalam kondo dan sebagainya, skandal kata mereka.  Penyokong yang bodoh ini percayalah buta-buta begitu saja dan akibatnya, si penipu dapat jadi ahli parlimen, mangsa sebenar dari kegagalan projek ini, ternampak macam orang yang bersalah.

Kalau ada unsur salah guna kuasa seperti yang Pakatan percaya, Rafizi tak kalah saman RM 300,000.  Rafizi kalah sebab NFC berjaya buktikan tidak ada penyelewengan yang berlakulah.

Itu pun tak boleh nampak ke?Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: